Kesäkurpitsaa salamissa
Kesäkurpitsa saa salamista maistuvan kuoren. Grillaa ja nauti nopeat grilliherkut Sami Garamin ohjeella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 1 kesäkurpitsa
- suolaa
- 1 pkt salamia viipaleina
- 4 rkl sinappia
- 1 patonki
- 6 rkl öljyä
- 3 tomaattia
- 3 aurinkokuivattua tomaattia
- fetajuustoa
- oliiveja
- mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viiden sentin pituisiksi suikaleiksi.
Ripottele niiden päälle vähän suolaa ja ”itketä” niitä vartti. Kuivaa kesäkurpitsanpalat ja mausta ne sinapilla. Kietaise kunkin ympärille salamiviipale ja grillaa paloja muutamia minuutteja.
Leikkaa patonki viipaleiksi ja sivele ne öljyllä. Grillaa palat rapeiksi ja mausta suolalla.
Lohko tomaatit ja sekoita ne keskenään. Mausta mustapippurilla ja reilulla määrällä paloiksi leikattua ruohosipulia. Kostuta vielä aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja nosta päälle fetajuustokuutioita ja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä