Brutti ma buoni -keksejä eli herkkukeksirumiluksia

Brutti ma buoni tarkoittaa sananmukaisesti rumaa, mutta hyvää.

24 keksiä

  • 6 munanvalkuaista
  • 1 kuppi paahdettuja hasselpähkinöitä, veitsenlappeella pilkottuna
  • 1 kuppi paahdettuja manteleita, pilkottuna
  • 1 1/2 teelusikallista vaniljaesanssia (vanilla extract)
  • 1 ruokalusikallinen Amarettoa mantelinmakua antamaan
  • 3/4 kuppia sokeria
  • 1 ruokalusikallista kaakaojauhetta
  • 1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja, myös tomuttamiseen

Valmistusohje

David sanookin, ettei kannata huolehtia keksien ulkonäöstä, sillä mitä rumempi kuori, sen herkullisempi maku.

- Esilämmitä uuni 350 asteeseen. Voitele vuoka ja tomuta jauholla.

- Riko munanvalkuaiset kulhossa, kunnes ne saavat pehmeän muodon. Lisää jauhot, vanilja, amaretto, mantelit, sokeri, kaakaojauhe ja hasselpähkinät. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat yhdistyneet.

- Muotoile taikinaa lusikalla alustalle ja jätä taikinamöykkysten, nokareiden, väliin noin 2,5 cm .

- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes koostumus on yhtenäinen. Jos pidät purtavammista kekseistä, lyhennä paistoaikaa.

- Ota keksit uunista, laita rautakehikolle ja jätä huoneenlämpöön 1/2 tunniksi, tai kunnes ne ovat viilentyneet

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!