Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Brutti ma buoni -keksejä eli herkkukeksirumiluksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Brutti ma buoni tarkoittaa sananmukaisesti rumaa, mutta hyvää.

24 keksiä

  • 6 munanvalkuaista
  • 1 kuppi paahdettuja hasselpähkinöitä, veitsenlappeella pilkottuna
  • 1 kuppi paahdettuja manteleita, pilkottuna
  • 1 1/2 teelusikallista vaniljaesanssia (vanilla extract)
  • 1 ruokalusikallinen Amarettoa mantelinmakua antamaan
  • 3/4 kuppia sokeria
  • 1 ruokalusikallista kaakaojauhetta
  • 1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja, myös tomuttamiseen

Valmistusohje

David sanookin, ettei kannata huolehtia keksien ulkonäöstä, sillä mitä rumempi kuori, sen herkullisempi maku.

- Esilämmitä uuni 350 asteeseen. Voitele vuoka ja tomuta jauholla.

- Riko munanvalkuaiset kulhossa, kunnes ne saavat pehmeän muodon. Lisää jauhot, vanilja, amaretto, mantelit, sokeri, kaakaojauhe ja hasselpähkinät. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat yhdistyneet.

- Muotoile taikinaa lusikalla alustalle ja jätä taikinamöykkysten, nokareiden, väliin noin 2,5 cm .

- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes koostumus on yhtenäinen. Jos pidät purtavammista kekseistä, lyhennä paistoaikaa.

- Ota keksit uunista, laita rautakehikolle ja jätä huoneenlämpöön 1/2 tunniksi, tai kunnes ne ovat viilentyneet

Tuoreimmat aiheesta

Keksit