Laventelikorput

Nämä tuoksuvat ja maistuvat unenomaisen hyvältä. Leivo, kun löydät kuivattua laventelia. Korput sopivat hyvin kahvin kera.

Neljälle

  • 100 g manteleita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kuivattuja laventelinkukkia
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 munanvalkuainen penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha puolet manteleista, rouhi loput ja sekoita ne jauhojen, leivinjauheen ja laventelin kera.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Työstä mukaan manteliseos ja kananmuna. Jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele n. 30 cm pitkoiksi. Laita pitkot voidellulle pellille, litistä hieman, penslaa munanvalkuaisella ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

3. Ota pelti uunista, alenna lämpö 100 asteeseen. Paloittele pitkot ja kuivaa korppuja uunissa, uuninluukku raollaan, vähintään 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.