Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Laventelikorput

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä tuoksuvat ja maistuvat unenomaisen hyvältä. Leivo, kun löydät kuivattua laventelia. Korput sopivat hyvin kahvin kera.

Neljälle

  • 100 g manteleita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kuivattuja laventelinkukkia
  • 100 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 munanvalkuainen penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha puolet manteleista, rouhi loput ja sekoita ne jauhojen, leivinjauheen ja laventelin kera.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Työstä mukaan manteliseos ja kananmuna. Jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele n. 30 cm pitkoiksi. Laita pitkot voidellulle pellille, litistä hieman, penslaa munanvalkuaisella ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

3. Ota pelti uunista, alenna lämpö 100 asteeseen. Paloittele pitkot ja kuivaa korppuja uunissa, uuninluukku raollaan, vähintään 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät