Täytetyt marsalavohvelit
Tämä on kokkikoulun ylikurssia. Marsalavohvelit friteerataan eikä tämä ole aloittelijan puuhaa, mutta haaste rohkealle ruokaharrastajalle. Ruostumattomia putkia, joiden päällä vohvelit paistetaan, saa erikoiskeittiötarvikeliikkeistä. Lopputulos on, ah, ihanaa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 ¾ dl jauhoja
- 1 sitruuna
- 1 kananmuna
- 2 rkl raakasokeria tai fariinisokeria
- 30 g voita
- 9 cm marsalaviiniä
- öljyä friteeraukseen
Täyte
- 500 g mascarponejuustoa
- 250 g tomusokeria
- 50 g pistaasipähkinöitä
- 30 g hienonnettua suklaata
Koristeluun
- tuoreita hedelmiä
- hienonnettuja pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Vohvelit: Sekoita jauhot, muna, sokeri, voi ja viini. Raasta sitruunankuori, mutta vain ohut, keltainen osa, ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki, kaulitse se sitten ohueksi ja päällystä ruostumattomat putket taikinalla, kiinnitä sauma veden avulla. Friteeraa kuumassa öljyssä, kunnes vohvelit ovat vaaleanruskeita. Nosta öljystä, ja poista vohvelit putkien ympäriltä vielä kuumina. Anna jäähtyä.
2. Sekoita mascarpone, tomusokeri, pähkinät ja suklaa täytteeksi ja täytä vohvelit varoen.
3. Asettele lautasille, koristele tuoreilla hedelmillä ja hienonnetuilla pistaasipähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti