Carlan ricottajuustotorttu
David ei pidä itseään hyvänä leipurina, sen sijaan hänen ystävänsä Peppen Carla-äidin resepti on kuulemma täydellinen, aaah.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6 - 8 hengelle
- 475g ricottajuustoa
- 3 ruokalusikallista sokeria
- 1 kuppi 35 % vispikermaa
- 3 ruokalusikallista tummaa suklaata pieninä paloina
- 20 cm piirakkavuoka
- 3 päärynää kuorittuna, pilkottuna ja siemenkota poistettuna
- 3 kuppia vettä
- 3 ruokalusikallista aprikoosihilloa
Valmistusohje
Juustotortun tekeminen sujuu nopeasti ja tuloksena on aivan hurmaava jälkiruoka.
- Jäähdytä ricottajuustoa siivilässä yön yli, jotta ylimääräinen kosteus poistuisi.
- Sekoita juusto ja 1,5 ruokalusikallista sokeria sauvasekoittimella isossa kulhossa kunnes koostumuksesta tulee pehmeä.
- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma ja 1/2 ruokalusikallista sokeria
- Kaada kerma varovasti suklaan kanssa juustoseokseen. Kaada seos piirakkavuoalle.
- Lämmitä kastikepannussa sokeri ja 2 kuppia vettä. Kun sokeri on liuennut, lisää päärynät ja anna kiehua kunnes olomuoto muuttuu pehmeäksi ja karamellimaiseksi. Poista päärynät ja anna jäähtyä.
- Leikkaa päärynät paloiksi ja asettele siivut torttutäytteen päälle, kunnes täyte on kokonaan peittynyt. Jos jää aukkoja, täytä ne ylimääräisillä paloilla.
- Lämmitä jäljelle jäänyt vesi ja aprikoosihillo toisessa kastikepannussa.
- Sekoita ja paista kunnes hillo on niin nestemäistä ja kiiltävää että sitä voi käyttää piirakan kuorruttamiseen.
- Kaada aprikoosikuorrute päärynöiden päälle ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia ennen tarjoilemista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi