Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Carlan ricottajuustotorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

David ei pidä itseään hyvänä leipurina, sen sijaan hänen ystävänsä Peppen Carla-äidin resepti on kuulemma täydellinen, aaah.

6 - 8 hengelle

  • 475g ricottajuustoa
  • 3 ruokalusikallista sokeria
  • 1 kuppi 35 % vispikermaa
  • 3 ruokalusikallista tummaa suklaata pieninä paloina
  • 20 cm piirakkavuoka
  • 3 päärynää kuorittuna, pilkottuna ja siemenkota poistettuna
  • 3 kuppia vettä
  • 3 ruokalusikallista aprikoosihilloa

Valmistusohje

Juustotortun tekeminen sujuu nopeasti ja tuloksena on aivan hurmaava jälkiruoka.

- Jäähdytä ricottajuustoa siivilässä yön yli, jotta ylimääräinen kosteus poistuisi.

- Sekoita juusto ja 1,5 ruokalusikallista sokeria sauvasekoittimella isossa kulhossa kunnes koostumuksesta tulee pehmeä.

- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma ja 1/2 ruokalusikallista sokeria

- Kaada kerma varovasti suklaan kanssa juustoseokseen. Kaada seos piirakkavuoalle.

- Lämmitä kastikepannussa sokeri ja 2 kuppia vettä. Kun sokeri on liuennut, lisää päärynät ja anna kiehua kunnes olomuoto muuttuu pehmeäksi ja karamellimaiseksi. Poista päärynät ja anna jäähtyä.

- Leikkaa päärynät paloiksi ja asettele siivut torttutäytteen päälle, kunnes täyte on kokonaan peittynyt. Jos jää aukkoja, täytä ne ylimääräisillä paloilla.

- Lämmitä jäljelle jäänyt vesi ja aprikoosihillo toisessa kastikepannussa.

- Sekoita ja paista kunnes hillo on niin nestemäistä ja kiiltävää että sitä voi käyttää piirakan kuorruttamiseen.

- Kaada aprikoosikuorrute päärynöiden päälle ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia ennen tarjoilemista.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku