Carlan ricottajuustotorttu
David ei pidä itseään hyvänä leipurina, sen sijaan hänen ystävänsä Peppen Carla-äidin resepti on kuulemma täydellinen, aaah.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6 - 8 hengelle
- 475g ricottajuustoa
- 3 ruokalusikallista sokeria
- 1 kuppi 35 % vispikermaa
- 3 ruokalusikallista tummaa suklaata pieninä paloina
- 20 cm piirakkavuoka
- 3 päärynää kuorittuna, pilkottuna ja siemenkota poistettuna
- 3 kuppia vettä
- 3 ruokalusikallista aprikoosihilloa
Valmistusohje
Juustotortun tekeminen sujuu nopeasti ja tuloksena on aivan hurmaava jälkiruoka.
- Jäähdytä ricottajuustoa siivilässä yön yli, jotta ylimääräinen kosteus poistuisi.
- Sekoita juusto ja 1,5 ruokalusikallista sokeria sauvasekoittimella isossa kulhossa kunnes koostumuksesta tulee pehmeä.
- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma ja 1/2 ruokalusikallista sokeria
- Kaada kerma varovasti suklaan kanssa juustoseokseen. Kaada seos piirakkavuoalle.
- Lämmitä kastikepannussa sokeri ja 2 kuppia vettä. Kun sokeri on liuennut, lisää päärynät ja anna kiehua kunnes olomuoto muuttuu pehmeäksi ja karamellimaiseksi. Poista päärynät ja anna jäähtyä.
- Leikkaa päärynät paloiksi ja asettele siivut torttutäytteen päälle, kunnes täyte on kokonaan peittynyt. Jos jää aukkoja, täytä ne ylimääräisillä paloilla.
- Lämmitä jäljelle jäänyt vesi ja aprikoosihillo toisessa kastikepannussa.
- Sekoita ja paista kunnes hillo on niin nestemäistä ja kiiltävää että sitä voi käyttää piirakan kuorruttamiseen.
- Kaada aprikoosikuorrute päärynöiden päälle ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia ennen tarjoilemista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku