Juustotortun tekeminen sujuu nopeasti ja tuloksena on aivan hurmaava jälkiruoka.
- Jäähdytä ricottajuustoa siivilässä yön yli, jotta ylimääräinen kosteus poistuisi.
- Sekoita juusto ja 1,5 ruokalusikallista sokeria sauvasekoittimella isossa kulhossa kunnes koostumuksesta tulee pehmeä.
- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma ja 1/2 ruokalusikallista sokeria
- Kaada kerma varovasti suklaan kanssa juustoseokseen. Kaada seos piirakkavuoalle.
- Lämmitä kastikepannussa sokeri ja 2 kuppia vettä. Kun sokeri on liuennut, lisää päärynät ja anna kiehua kunnes olomuoto muuttuu pehmeäksi ja karamellimaiseksi. Poista päärynät ja anna jäähtyä.
- Leikkaa päärynät paloiksi ja asettele siivut torttutäytteen päälle, kunnes täyte on kokonaan peittynyt. Jos jää aukkoja, täytä ne ylimääräisillä paloilla.
- Lämmitä jäljelle jäänyt vesi ja aprikoosihillo toisessa kastikepannussa.
- Sekoita ja paista kunnes hillo on niin nestemäistä ja kiiltävää että sitä voi käyttää piirakan kuorruttamiseen.
- Kaada aprikoosikuorrute päärynöiden päälle ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia ennen tarjoilemista.