Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bulgarialaiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä lihapullat maustetaan juustokuminalla, muotoillaan soikeiksi ja lopuksi grillataan tai paistetaan. Perinteisesti lihapullat tarjoillaan sitruunamehulla maustetun juuresraasteen kera. Modernimpi vaihtoehto on tarjota lisukkeena ranskalaisia perunoita.

4 annosta

  • 250 g lampaanjauhelihaa
  • 250 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä
  • 3/4 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä tai margariinia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita lampaan ja naudanjauheliha, sipuli ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla.

2. Muotoile taikinasta soikeita, noin 7 cm:n pituisia pullia. Pyöräytä ne öljyssä ja grillaa tai paista rasvassa paistinpannulla. Tarjoa salaatin ja ranskalaisten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat