Bulgarialaiset lihapullat
Nämä lihapullat maustetaan juustokuminalla, muotoillaan soikeiksi ja lopuksi grillataan tai paistetaan. Perinteisesti lihapullat tarjoillaan sitruunamehulla maustetun juuresraasteen kera. Modernimpi vaihtoehto on tarjota lisukkeena ranskalaisia perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 250 g lampaanjauhelihaa
- 250 g naudanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl juustokuminansiemeniä
- 3/4 dl vettä
- 1 rkl ruokaöljyä tai margariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita lampaan ja naudanjauheliha, sipuli ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla.
2. Muotoile taikinasta soikeita, noin 7 cm:n pituisia pullia. Pyöräytä ne öljyssä ja grillaa tai paista rasvassa paistinpannulla. Tarjoa salaatin ja ranskalaisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka