Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkana-sinapinsiemensalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile valmistaa tavallisia, kotimaisia porkkanoita intialaisittain. Voi ja sokeri nostavat esiin niiden omaa makua. Paistetut sinapinsiemenet antavat hienoa makua, chili tulisuutta, jogurtti viileyttä.

Neljälle

  • 500 g porkkanoita
  • 1 rkl suolatonta voisulaa
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 rkl kidesokeria
  • 6 laakerinlehteä
  • suolaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 4 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl hienonnettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeasti. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha.

2. Kuumenna voi. Lisää sinapinsiemenet, mutta pidä kantta vierellä sillä ne saattavat hyppiä. Lisää chili kun sinapinsiemenet ovat rauhoittuneet, paista 10-15 sekuntia.

3. Alenna lämpöä ja lisää sokeri sekä laakerinlehdet. Ravista pannua 10-15 minuuttia kunnes sokeri alkaa sulaa. Lisää tuolloin porkkanat ja hämmennä nopeasti niin että kaikki sekoittuu. Anna porista 2-3 minuuttia kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri pehmenneet.

4. Laita porkkanapaistos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita sitruunamehun ja jogurtin kanssa, mausta suolalla. Tarjoile porkkanasalaatti haaleana tai kylmänä, ripottele päälle pähkinöitä juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti