Hunajabutterkakku
Kaulitsemalla osan taikinasta pohjaksi maut säilyvät kakussa paremmin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 175 g pehmeää voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
- ½ dl maitoa, 37-astteista
- 1 kananmuna
- 1 rkl kidesokeria
Täyte
- 75 g pehmeää voita
- 3-4 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 omenaa
- kanelia
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja 3 dl jauhoja pehmeäksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat ja sokeri ja työstä kaikki yhteen jauhojen kanssa. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tahmaa. Vaivaa, peitä ja kohota 20 minuuttia.
2. Voitele pyöreä kakkuvuoka. Kaulitse 1/3 taikinasta ja vuoraa vuoka sillä. Kaulitse loput taikinasta pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja peitä hunajalla. Raasta omenat ja ripottele raaste levylle, ripottele päälle kanelia. Kääri levy rullalle ja paloittele rulla paloiksi, asettele palat tiiviisti vuokaan. Kohota 30 minuuttia liinan alla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa kakku munalla ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka