Hunajabutterkakku

Kaulitsemalla osan taikinasta pohjaksi maut säilyvät kakussa paremmin.

10-12 palaan

  • 175 g pehmeää voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl maitoa, 37-astteista
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kidesokeria

Täyte

  • 75 g pehmeää voita
  • 3-4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 omenaa
  • kanelia
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja 3 dl jauhoja pehmeäksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat ja sokeri ja työstä kaikki yhteen jauhojen kanssa. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tahmaa. Vaivaa, peitä ja kohota 20 minuuttia.

2. Voitele pyöreä kakkuvuoka. Kaulitse 1/3 taikinasta ja vuoraa vuoka sillä. Kaulitse loput taikinasta pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja peitä hunajalla. Raasta omenat ja ripottele raaste levylle, ripottele päälle kanelia. Kääri levy rullalle ja paloittele rulla paloiksi, asettele palat tiiviisti vuokaan. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa kakku munalla ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!