Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin kana-halloumisalaatti

Julkaistu 15.05.2015 08:40

Hellapoliisin kana-halloumisalaatti on raikas kesäsalaatti, jota voit tarjota vaikkapa grilliruoan lisänä tai rennoissa kesäjuhlissa.

4 annosta

  • 100 g baby-pinaattia
  • 50 g salaattisiemensekoitusta
  • 4 nektariinia
  • 2-3 avokadoa
  • 2 rkl öljyä
  • 500 g broilerinfileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • limepippuria myllystä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g halloumi-juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike

  • 200 g creme fraichea tai smetanaa
  • 1-2 rkl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl rakuunaa

Valmistusohje

Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa kevyesti keittiöpyyhkeeseen.

Laita lehdet tarjoiluvadille.

Lisää joukkoon salaattisiemensekoitus.

Paloittele nektariinit ja avokadot ja lisää salaatin joukkoon.

Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin kypsäksi.

Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja limepippurilla. Jäähdytä hetki ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Lisää pannuun hieman öljyä ja paloittele joukkoon halloumi-juustoa.

Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Paista, kunnes juusto saa kauniin värin.

Lisää salaatin joukkoon.

Valmista seuraksi kastike.

Sekoita creme fraichen tai smetanan joukkoon sinappi, suolaa ja rakuunaa. Tarkista maku.

Tarjoa salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti