Hellapoliisin kana-halloumisalaatti
Hellapoliisin kana-halloumisalaatti on raikas kesäsalaatti, jota voit tarjota vaikkapa grilliruoan lisänä tai rennoissa kesäjuhlissa.
4 annosta
- 100 g baby-pinaattia
- 50 g salaattisiemensekoitusta
- 4 nektariinia
- 2-3 avokadoa
- 2 rkl öljyä
- 500 g broilerinfileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- limepippuria myllystä
- 1 rkl öljyä
- 200 g halloumi-juustoa
- 1 valkosipulinkynsi
Kastike
- 200 g creme fraichea tai smetanaa
- 1-2 rkl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa
- 1 tl rakuunaa
Valmistusohje
Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa kevyesti keittiöpyyhkeeseen.
Laita lehdet tarjoiluvadille.
Lisää joukkoon salaattisiemensekoitus.
Paloittele nektariinit ja avokadot ja lisää salaatin joukkoon.
Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin kypsäksi.
Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja limepippurilla. Jäähdytä hetki ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Lisää pannuun hieman öljyä ja paloittele joukkoon halloumi-juustoa.
Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Paista, kunnes juusto saa kauniin värin.
Lisää salaatin joukkoon.
Valmista seuraksi kastike.
Sekoita creme fraichen tai smetanan joukkoon sinappi, suolaa ja rakuunaa. Tarkista maku.
Tarjoa salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa