Hellapoliisin kana-halloumisalaatti

Hellapoliisin kana-halloumisalaatti on raikas kesäsalaatti, jota voit tarjota vaikkapa grilliruoan lisänä tai rennoissa kesäjuhlissa.

4 annosta

  • 100 g baby-pinaattia
  • 50 g salaattisiemensekoitusta
  • 4 nektariinia
  • 2-3 avokadoa
  • 2 rkl öljyä
  • 500 g broilerinfileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • limepippuria myllystä
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g halloumi-juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike

  • 200 g creme fraichea tai smetanaa
  • 1-2 rkl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • 1 tl rakuunaa

Valmistusohje

Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa kevyesti keittiöpyyhkeeseen.

Laita lehdet tarjoiluvadille.

Lisää joukkoon salaattisiemensekoitus.

Paloittele nektariinit ja avokadot ja lisää salaatin joukkoon.

Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerinfileet molemmin puolin kypsäksi.

Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja limepippurilla. Jäähdytä hetki ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Lisää pannuun hieman öljyä ja paloittele joukkoon halloumi-juustoa.

Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Paista, kunnes juusto saa kauniin värin.

Lisää salaatin joukkoon.

Valmista seuraksi kastike.

Sekoita creme fraichen tai smetanan joukkoon sinappi, suolaa ja rakuunaa. Tarkista maku.

Tarjoa salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.