1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.
2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi punasipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ohuesti. Viipaloi kurkku ohuesti, halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita salaatti, punakaali, sipuli, herkkusienet, tomaatit ja kurkku.
3. Purista sitruunamehu. Sekoita suola, pippuri ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan ensin sinappi ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Tiputtele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripottele viimeiseksi päälle leipäkrutonkeja ja oliiveja.