Hedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen alla
Tämä on täydellinen lopetus juhlapäivälliselle, käytä niitä hedelmiä, joita on saatavilla. Nekkuverkko ei ole pakollinen, mutta se on helpompi valmistaa kuin uskoisi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munanvalkuaista
- 100 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
Täyte
- 1 pala melonia
- 1 appelsiini
- 1 omena
- 1 päärynä
- 16 mansikkaa
- vadelmia
- karhunvatukoita
- 1 dl vaniljakreemiä
Valmistusohje
1. Kulhot: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto varovaisesti voi-sokeriseokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä halkaisijaltaan n. 12 cm ympyröitä leivinpaperille ja levitä ohut kerros taikinaa ympyröihin. Paista levyjä uunin keskitasolla 4-5 minuuttia, reunojen pitää alkaa ruskistua. Irrota levyt heti, laita ne ylösalaisin käännettyjen kuppien tai pienten kulhojen päälle ja muotoile aaltoileviksi kulhoiksi, ne jähmettyvät nopeasti. Jos teet ”liian monta” kulhoa, loput voi säästää kuivassa paikassa seuraavaa jälkiruokakertaa varten.
2. Nekkuverkko: Sulata sokeri vedessä matalalla lämmöllä ja keitä kunnes seos on vaaleanruskeaa. Öljyä metallinen soppakauha ulkopuolelta ja norota karamellimassaa kauhan päälle verkon muotoon, anna jäähtyä ja irrota. Jos massa jähmettyy liian nopeasti, sen voi lämmittää uudelleen.
3. Paloittele vuodenaikaan sopivia hedelmiä ja marjoja hedelmäsalaatiksi. Laita pari lusikallista vaniljakreemiä torttukulhojen pohjalle, täytä hedelmäsalaatilla ja laita nekkuverkko päällimmäiseksi. Tarjoile heti, kulhon pohja vettyy nopeasti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku