Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustokakkua hedelmäsalaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juustokakku ja raikas hedelmäsalaatti, siinäpä oiva kesäretkiruoka. Mutta sopii se yhtä hyvin vaikka sunnuntailounaan päätteeksi. Huomaa, että kakkuun käytetään tosiaankin vain yksi karvasmanteli! Jos haluaa välttää manteleita, voi maustaa kakun sitruunankuorella.

4 hengelle

  • 1 l mansikoita
  • 2 banaania
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl appelsiinimehua (tai muuta tuoremehua/nektaria makusi mukaan)

Juustokakku

  • 500 g raejuustoa
  • 1/2 dl manteleita
  • 1 karvasmanteli
  • 3 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa

Valmistusohje

1. Hedelmäsalaatti: huuhdo ja perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori ja viipaloi banaanit. Perkaa mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, älä sulata niitä. Kerrostele ainekset rasiaan tai kulhoon, kaada päälle mehu. Pane kylmään.

2. Juustokakku: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit ja karvasmanteli hienoksi. Vatkaa munia sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mantelirouhe, raejuusto ja vehnäjauho sekä lopuksi maito. Kaada seos voideltuun, noin 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan. Paista juustokakkua, kunnes se on hyytynyt keskeltä, siihen menee yleensä noin tunti. Kokeile tikulla, jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on hyytynyt.

3. Tarjoile juustokakku hedelmäsalaatin kera. Joidenkin mielestä oheen sopivat täydellisesti myös raa´at porkkanapalat ja retiisit.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku