Juustokakkua hedelmäsalaatin kera

Juustokakku ja raikas hedelmäsalaatti, siinäpä oiva kesäretkiruoka. Mutta sopii se yhtä hyvin vaikka sunnuntailounaan päätteeksi. Huomaa, että kakkuun käytetään tosiaankin vain yksi karvasmanteli! Jos haluaa välttää manteleita, voi maustaa kakun sitruunankuorella.

4 hengelle

  • 1 l mansikoita
  • 2 banaania
  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl appelsiinimehua (tai muuta tuoremehua/nektaria makusi mukaan)

Juustokakku

  • 500 g raejuustoa
  • 1/2 dl manteleita
  • 1 karvasmanteli
  • 3 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl maitoa

Valmistusohje

1. Hedelmäsalaatti: huuhdo ja perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori ja viipaloi banaanit. Perkaa mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, älä sulata niitä. Kerrostele ainekset rasiaan tai kulhoon, kaada päälle mehu. Pane kylmään.

2. Juustokakku: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit ja karvasmanteli hienoksi. Vatkaa munia sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mantelirouhe, raejuusto ja vehnäjauho sekä lopuksi maito. Kaada seos voideltuun, noin 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan. Paista juustokakkua, kunnes se on hyytynyt keskeltä, siihen menee yleensä noin tunti. Kokeile tikulla, jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on hyytynyt.

3. Tarjoile juustokakku hedelmäsalaatin kera. Joidenkin mielestä oheen sopivat täydellisesti myös raa´at porkkanapalat ja retiisit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!