Lihacarpaccio
Herkullinen majoneesikastike kruunaa upean lihacarpaccion.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Noin 200 g vasikanpaistia tai -fileetä
- 2-3 rkl parmesaania tai grana padanoa oikein hienoksi raastettuna
- 4 tl ruohosipulia hienoksi leikattuna
- 4 tl kapriksia
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl worchestershire-kastiketta
- mustapippuria myllystä
- Maldon-suolaa
Valmistusohje
Poista paistista/fileestä kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu.
Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautasen pinta on liukkaan öljyinen. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirota lihan päälle vähän suolaa, mustapippuria, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris.
Sekoita majoneesi ja worchesterkastike kulhossa. Lusikoi majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois ja pursota carpaccion pinta raidalliseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"