Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Cashewcurrya ja kookosriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sri Lankassa cashewpähkinä on yleinen ruokien raaka-aine. Tässä ruoassa nämä rapean maukkaat pähkinät ovat erityisen edukseen monien mausteiden tukemana. Sarviapilan voit korvata puolella teelusikallisella curry-mausteseosta.

4 annosta

  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 kanelitanko, noin 2 cm
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • 1/4 tl kardemummarouhetta
  • 1 varsi sitruunaruohoa
  • ½ sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jauhettua sarviapilaa tai curry-mausteseosta
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/4-½ tl kurkumaa
  • 250 g cashewpähkinöitä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta vastakeitettyä riisiä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 rkl kookosraastetta

Valmistusohje

1. Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Ruskista kanelitankoa, neilikoita, kardemummaa ja sitruunaruohoa muutama minuutti ja lisää sitten sipuli. Sekoita joukkoon sarviapila tai curry-mausteseos, korianteri, juustokumina, chilijauhe ja kurkuma. Lisää sitten cashewpähkinät ja purista joukkoon valkosipulit. sekoita hyvin ja anna hautua vielä 5 minuutin ajan.

3. Lisää kookosmaito samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja anna hautua 10 minuutin ajan. Sekoita keitettyyn riisiin rusinat, ripottele pinnalle kookosraastetta ja tarjoile pähkinäcurryn kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry