Teryaki-katkarapuvermiselli
Sami Garam tarjoaa vuoden alkuun maukasta katkarapuvermiselliä. Annos sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventäville ja on helppo valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- 1 dl teriyaki-kastiketta
- 1 pss riisivermiselliä
- 1 prk mangoviipaleita
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl sesaminsiemeniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
Liota vermisellit haaleassa vedessä pehmeiksi. Sulata katkaravut ja marinoi ne teriyaki-kastikkeella.
Suikaloi mango ja sipuli ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla sesamöljyssä. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja sesaminsiemenet. Kuullota hetki ja mausta sitruunamehulla.
Kuumenna hyvin ja lisää valutetut vermisellit ja aivan lopuksi katkaravut. Älä enää kuumenna paljon, jotta ravut eivät sitkistyisi. Lisää teriyaki-kastiketta valmiiseen annokseen tarpeen mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti