Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Teryaki-katkarapuvermiselli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam tarjoaa vuoden alkuun maukasta katkarapuvermiselliä. Annos sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventäville ja on helppo valmistaa.

Ainekset

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl teriyaki-kastiketta
  • 1 pss riisivermiselliä
  • 1 prk mangoviipaleita
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl sesaminsiemeniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

Liota vermisellit haaleassa vedessä pehmeiksi. Sulata katkaravut ja marinoi ne teriyaki-kastikkeella.

Suikaloi mango ja sipuli ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla sesamöljyssä. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja sesaminsiemenet. Kuullota hetki ja mausta sitruunamehulla.

Kuumenna hyvin ja lisää valutetut vermisellit ja aivan lopuksi katkaravut. Älä enää kuumenna paljon, jotta ravut eivät sitkistyisi. Lisää teriyaki-kastiketta valmiiseen annokseen tarpeen mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapupasta