Teryaki-katkarapuvermiselli
Sami Garam tarjoaa vuoden alkuun maukasta katkarapuvermiselliä. Annos sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventäville ja on helppo valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- 1 dl teriyaki-kastiketta
- 1 pss riisivermiselliä
- 1 prk mangoviipaleita
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl sesaminsiemeniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
Liota vermisellit haaleassa vedessä pehmeiksi. Sulata katkaravut ja marinoi ne teriyaki-kastikkeella.
Suikaloi mango ja sipuli ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla sesamöljyssä. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja sesaminsiemenet. Kuullota hetki ja mausta sitruunamehulla.
Kuumenna hyvin ja lisää valutetut vermisellit ja aivan lopuksi katkaravut. Älä enää kuumenna paljon, jotta ravut eivät sitkistyisi. Lisää teriyaki-kastiketta valmiiseen annokseen tarpeen mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku