Teryaki-katkarapuvermiselli

Sami Garam tarjoaa vuoden alkuun maukasta katkarapuvermiselliä. Annos sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventäville ja on helppo valmistaa.

Ainekset

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl teriyaki-kastiketta
  • 1 pss riisivermiselliä
  • 1 prk mangoviipaleita
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl sesaminsiemeniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

Liota vermisellit haaleassa vedessä pehmeiksi. Sulata katkaravut ja marinoi ne teriyaki-kastikkeella.

Suikaloi mango ja sipuli ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla sesamöljyssä. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja sesaminsiemenet. Kuullota hetki ja mausta sitruunamehulla.

Kuumenna hyvin ja lisää valutetut vermisellit ja aivan lopuksi katkaravut. Älä enää kuumenna paljon, jotta ravut eivät sitkistyisi. Lisää teriyaki-kastiketta valmiiseen annokseen tarpeen mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!