Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattipastaa ja chili-katkarapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pasta

  • 200 g pappardelle- tai tagliatelle-tuorepastaa (Giovanni Rana)
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (Saclà)
  • 2 tl pinjansiemeniä
  • 1 rkl raastettua parmesaania
  • 5 lehteä tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • vajaa 1 dl oliiviöljyä (Lanfranchi)

Katkaravut

  • 200g katkarapuja
  • 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä (tai Lanfanchi-oliiviöljyä)
  • tuoretta rucolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Soseuta kuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin keskenään.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista katkaravut nopeasti ja lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja chili. Sekoita ja kaada pastan joukkoon. mausta pasta mustapippurilla. Ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapupasta