Tomaattipastaa ja chili-katkarapuja
- Ruokavalio: Laktoositon
Pasta
- 200 g pappardelle- tai tagliatelle-tuorepastaa (Giovanni Rana)
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja (Saclà)
- 2 tl pinjansiemeniä
- 1 rkl raastettua parmesaania
- 5 lehteä tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- vajaa 1 dl oliiviöljyä (Lanfranchi)
Katkaravut
- 200g katkarapuja
- 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä (tai Lanfanchi-oliiviöljyä)
- tuoretta rucolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Soseuta kuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin keskenään.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista katkaravut nopeasti ja lisää mukaan hienonnettu valkosipuli ja chili. Sekoita ja kaada pastan joukkoon. mausta pasta mustapippurilla. Ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti