Kreetalaiset herkkusienet

Maistuu aivan kuin Kreetalla! Älä pelästy ohjeen kanelia. Se sopii tähän ruokaan täydellisesti. Tämä sopii hyvin grilliruoan lisäkkeeksi, mutta voit tarjoilla ohessa myös keitettyjä papuja, linssejä tai herneitä.

4 hengelle

  • 500 g tuoreita herkkusieniä
  • 500 g tomaatteja
  • 1/2 kg perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kanelitanko
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja leikkaa herkkusienet isohkoiksi paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Huuhdo ja paloittele tomaatit. Viipaloi valkosipuli.

2. Kuullota sienet ja valkosipuli muutaman minuutin ajan öljyssä. Lisää tomaatit ja keitä, kunnes ne alkavat hieman soseutua.

3. Lisää perunat, laakerinlehti, kanelitanko sekä suolaa ja pippuria. Keittele kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sirottele pinnalle silputtua persiljaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.