Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chilikananpoikaa uunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun paistat broileria uunissa, se käy paljon nopeammin, jos leikkaat viillot pitkin selkärankaa ja painat linnun litteäksi. Paista niin, että sisälämpötila on vähintään 80 tai että lihaneste on täysin kirkasta.

Neljälle

  • 1 broileri
  • suolaa ja valkopippuria

Marinadi

  • 1 sitruuna
  • ½ punaista chiliä
  • ½ vihreää chiliä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Pese sitruuna ja suikaloi puolet kuoresta. Purista mehu. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palon puolikkaat hienoksi. Sekoita yhteen sitruunan kuorisuikaleet ja mehu, chilisilppu, soija ja öljy marinadiksi.

2. Laita broileri työlaudalle "nurinpäin" ja leikkaa viillot molemmin puolin selkärankaa, vedä koko selkäranka pois. Levitä lintu ja hiero joka puolelle suolaa ja pippuria. Penslaa sitten kauttaaltaan marinadilla.

3. Aseta broileri ritilälle uunipannun päälle ja grillaa molemmilta puolilta. Se vie 20-30 minuuttia kummaltakin puolelta riippuen linnun paksuudesta. Voitele silloin tällöin paistamisen aikana.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika