Chilikananpoikaa uunissa
Kun paistat broileria uunissa, se käy paljon nopeammin, jos leikkaat viillot pitkin selkärankaa ja painat linnun litteäksi. Paista niin, että sisälämpötila on vähintään 80 tai että lihaneste on täysin kirkasta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri
- suolaa ja valkopippuria
Marinadi
- 1 sitruuna
- ½ punaista chiliä
- ½ vihreää chiliä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- 3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Pese sitruuna ja suikaloi puolet kuoresta. Purista mehu. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palon puolikkaat hienoksi. Sekoita yhteen sitruunan kuorisuikaleet ja mehu, chilisilppu, soija ja öljy marinadiksi.
2. Laita broileri työlaudalle "nurinpäin" ja leikkaa viillot molemmin puolin selkärankaa, vedä koko selkäranka pois. Levitä lintu ja hiero joka puolelle suolaa ja pippuria. Penslaa sitten kauttaaltaan marinadilla.
3. Aseta broileri ritilälle uunipannun päälle ja grillaa molemmilta puolilta. Se vie 20-30 minuuttia kummaltakin puolelta riippuen linnun paksuudesta. Voitele silloin tällöin paistamisen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku