Chilibroileri
Tämän tulisen ja mausteisen kanaruoan resepti on alun perin Mosambikista. Ruoan vahvuutta voi säädellä chilin määrällä. Puoli broileria syöjää kohti on sopiva määrä, jos broilerit ovat pienikokoisia. Tarjoile lisänä riisiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 pientä broileria
- 1 punainen chili
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl suolaa
- 2 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita chilipalot pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuori ja purista valkosipuli. Sekoita chili, valkosipuli, inkivääri, paprikajauhe, suola ja öljy kulhossa tahnaksi.
2. Pane broilerit uunivuokaan ja voitele ne kauttaaltaan puolella mausteseoksesta. Paista broilereita uunin keskiosassa 40-50 minuuttia. Voitele toisen kerran paistamisen aikana lopulla mausteseoksella.
3. Broilerit ovat kypsiä, kun lisän sisälämpötila on 70-75 astetta. Pistä koetikku lihan paksuimpaan kohtaan ja tarkista, että siitä valuva neste on kirkasta ja läpinäkyvää. Puolita broilerit ja tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa