Punajuurimarinoituja kananmunia salaattipedillä
Itäeurooppalainen keittiö tunnetaan hyvästä viinietikan ja mausteiden tasapainosta. Näiden puolalaisten kananmunien marinointiin käytetään viinietikkaa, neilikkaa ja maustepippuria. Lisäksi punajuurivesi antaa munille ja koko salaatille upean värin. Tarjoile lisukkeena tai noutopöydässä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
6 annosta
- 7 dl punajuurien keitinvettä
- 2½ dl punaviinietikkaa
- 8 kokonaista mustapippuria
- 4 kokonaista neilikkaa
- 1 laakerinlehti
- 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 salaatinkerä
- 1 pieni punasipuli
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- ripaus vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
1. Kiehauta punajuuriliemi, viinietikka ja kaikki mausteet. Kaada liemi keitettyjen kuorittujen munien päälle. Peitä astia ja anna munien marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokauden.
2. Revi salaatti paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi. Sekoita salaatti ja sipuli tarjoiluvadille tai kuudelle lautaselle. Viipaloi tai lohko munat ja aseta ne salaatin päälle.
3. Ravista kannellisessa purkissa öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi. Pirskota kastike salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka