Punajuurimarinoituja kananmunia salaattipedillä

Itäeurooppalainen keittiö tunnetaan hyvästä viinietikan ja mausteiden tasapainosta. Näiden puolalaisten kananmunien marinointiin käytetään viinietikkaa, neilikkaa ja maustepippuria. Lisäksi punajuurivesi antaa munille ja koko salaatille upean värin. Tarjoile lisukkeena tai noutopöydässä.

6 annosta

  • 7 dl punajuurien keitinvettä
  • 2½ dl punaviinietikkaa
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 salaatinkerä
  • 1 pieni punasipuli
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus vastajauhettua pippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta punajuuriliemi, viinietikka ja kaikki mausteet. Kaada liemi keitettyjen kuorittujen munien päälle. Peitä astia ja anna munien marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokauden.

2. Revi salaatti paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi. Sekoita salaatti ja sipuli tarjoiluvadille tai kuudelle lautaselle. Viipaloi tai lohko munat ja aseta ne salaatin päälle.

3. Ravista kannellisessa purkissa öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi. Pirskota kastike salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!