Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasvartaat grillissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Grillivartaat voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja pitää peitetyllä tarjottimella kylmässä, kunnes on grillauksen aika. Liota puuvartaita vedessä ennen pujottelua.

Neljälle

  • 400 g lampaan patapaloja
  • 12 pikkusipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 paketti pekonia
  • 2 paprikaa paloina

Marinadi

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja marinoi kylmässä vähintään 6 tuntia.

2. Liota laakerinlehdet haaleassa vedessä. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähäsuolaisessa vedessä.

3. Pujota liotettuihin vartaisiin vuorotellen lihapaloja, pekonikääröjä, laakerinlehtiä, paprikapaloja ja sipuleita.

4. Grillaa hitaasti, kunnes liha tuntuu kypsältä.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat