Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liha-vihannesvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näissä vartaissa sekoitamme lihaa ja vihanneksia – monissa ruokalistoissa ulkomailla tätä kutsutaan yksinkertaisesti nimellä Mixed Grill.

Ainekset

  • 300 g luutonta lampaanlihaa
  • 300 g porsaanfileetä
  • 2 paprikaa, paloiteltuina
  • 2 banaania, suurina paloina
  • rapsiöljyä

Marinadi

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 tl currya
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele lihat pienemmiksi paloiksi, laita ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se lihojen seuraksi.

2. Laita lihapussi jääkaappiin pariksi tunniksi. Valuta lihat. Pujota lihaa ja kasviksia vartaille.

3. Penslaa vartaat öljyllä ja kääntele niitä hiilloksella kunnes liha on kypsää.

4. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat