Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Shashlik-vartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Shashlik on itäinen ruokalaji, tuttu Venäjällä ja Kaukaasiassa. Alunpitäen se oli vain maustettuja lammaspaloja vartaissa, jotka paistettiin avotulella. Nykyaika on lisännyt vartaisiin sipulit, tomaatit ja pekonit.

Neljälle

  • 500 g lampaan patapaloja
  • 2 paprikaa paloina
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 8 pikkusipulia
  • 1 pkt pekonia

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,75 dl viinietikkaa
  • 0,75 dl kiinalaista soijaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja anna marinoitua muutamia tunteja.

2. Ryöppää sipulit vähäsuolaisessa vedessä.

3. Pujottele vartaisiin valutettuja lihapaloja, sipulia, paprikaa, tomaatteja ja pekonikääröjä. Penslaa marinadilla ja grillaa hitaasti kypsiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat