Shashlik-vartaat

Shashlik on itäinen ruokalaji, tuttu Venäjällä ja Kaukaasiassa. Alunpitäen se oli vain maustettuja lammaspaloja vartaissa, jotka paistettiin avotulella. Nykyaika on lisännyt vartaisiin sipulit, tomaatit ja pekonit.

Neljälle

  • 500 g lampaan patapaloja
  • 2 paprikaa paloina
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 8 pikkusipulia
  • 1 pkt pekonia

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,75 dl viinietikkaa
  • 0,75 dl kiinalaista soijaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja anna marinoitua muutamia tunteja.

2. Ryöppää sipulit vähäsuolaisessa vedessä.

3. Pujottele vartaisiin valutettuja lihapaloja, sipulia, paprikaa, tomaatteja ja pekonikääröjä. Penslaa marinadilla ja grillaa hitaasti kypsiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.