Chräbeli-resepti on kotoisin Sveitsistä. Taikinan tulee levätä 15 minuuttia. Pikkuleipien tulee levätä puoli vuorokautta ennen paistamista ja paistoaika on 15 minuuttia. Suunnittele siis ajankäyttösi! Kirschwasser on kirsikkaviinaa.

40 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 200 g tomusokeria
  • 1 rkl Kirschwasseria, eli kirsikkaviinaa
  • 1 rkl murskattua anista
  • ½ tl puristettua sitruunamehua
  • 240 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita kananmuna, tomusokeri, Kirschwasser, anis ja sitruunamehu kattilassa. Vatkaa vaahdoksi miedolla lämmöllä. Sekoita varoen jauhot vaahtoon ja anna muhia kannen alla 15 minuuttia.

2. Työstä taikinaa kevyeksi, ettei siitä tule sitkeää. Kumoa se jauhotetulle leivinpöydälle, kaulitse 6-8 mm paksuiseksi ja ota pieniä pikkuleipiä muotilla. Laita ne leivinpaperille pellille. Leikkaa niihin viiltoja ja taittele auki. Anna pikkuleipien levätä 12 tuntia.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista pikkuleipiä n. 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät