Simpukkacurrykeitto
Julkaistu
Vaahtoava currykeitto sopii hyvin tarjottavaksi alkuruokana. Vaahdon saat aikaan yksinkertaisesti sauvasekoittimella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 purkki simpukoita (150 g)
- 2 tl voita
- 2 tl currya
- 7 dl äyriäisfondia
- 3 dl kuohukermaa
- 2 cl konjakkia
- 1 purjo
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Valuta simpukat. Sulata voi kattilassa ja kuullota curry. Kaada joukkoon fondi, kerma ja konjakki. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lämmitä 1 dl maitoa omassa kasarissaan. Ota ½ dl keittoa maidon joukkoon ja vaahdota sauvasekoittimella.
3 Jaa simpukat lämpimiin tarjoilukulhoihin ja kaada päälle kuuma keitto. Lusikoi vaahtoa annosten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku