Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Simpukkacurrykeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaahtoava currykeitto sopii hyvin tarjottavaksi alkuruokana. Vaahdon saat aikaan yksinkertaisesti sauvasekoittimella.

Neljälle

  • 1 purkki simpukoita (150 g)
  • 2 tl voita
  • 2 tl currya
  • 7 dl äyriäisfondia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 cl konjakkia
  • 1 purjo
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Valuta simpukat. Sulata voi kattilassa ja kuullota curry. Kaada joukkoon fondi, kerma ja konjakki. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä 1 dl maitoa omassa kasarissaan. Ota ½ dl keittoa maidon joukkoon ja vaahdota sauvasekoittimella.

3 Jaa simpukat lämpimiin tarjoilukulhoihin ja kaada päälle kuuma keitto. Lusikoi vaahtoa annosten päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto