Soupe de poisson
Tämä on klassinen keitto, josta löytyy monta eri versiota kaikista Välimeren maista. Tämä on ranskalainen versio.
Neljälle
- 500 g eri kalojen fileitä
- kalan perkeitä
- 1 ½ l vettä
- 1 verkollinen sinisimpukoita
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- ¼ g sahramia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- raastettua ranskalaista emmental-juustoa
- rouille-kastiketta
- leipäkrutonkeja
Valmistusohje
1. Kuutioi kalafileet ja laita ne kylmään. Keitä kalanperkeitä vedessä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevassa kylmässä vedessä. Heitä pois ne jotka ovat auki, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti. Keitä simpukoita liemessä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Siivilöi liemi, säästä se ja simpukat.
2. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Paista porkkanaa ja sipulia oliiviöljyssä. Kaada päälle tomaatit liemineen sekä kalaliemi. Ripottele mukaan sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla 10 minuuttia.
3. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kalakuutiot ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes kala on läpikypsää. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile lämpimiltä lautasilta lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku