Fetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeella
Täytä jauhelihapihvit fetajuustolla! Varo laittamasta liikaa suolaa, koska fetajuustokin on suolaista jo valmiiksi. Valkosipulikastike ja perunamuusi maistuvat lisukkeena.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl hienonnettua, tuoretta timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 100 g fetajuustoa
- voita paistamiseen
Valkosipulikastike
- 3 dl kermaa
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Tarjoiluun
- 100 g fetajuustoa
- keitettyjä porkkanoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna persilja ja timjami. Sekoita jauheliha, muna, persilja ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele lihataikina 8 isoksi palloksi. Paina jokaiseen palloon juustopala ja muotoile niistä kauniita pihvejä.
2. Valkosipulikastike: Hienonna persilja. Sekoita kerma, sinappi, suola ja pippuri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Lisää persilja, purista mukaan valkosipuli. Pidä kuumana tarjoiluun asti.
3. Paista pihvit voissa 4-6 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannun kahva kestää, laita koko pannu uuniin ja jälkipaista 10 minuuttia. Kuutioi fetajuusto ja ripottele päälle. Tarjoile valkosipulikastikkeen ja perunamuusin kanssa. Keitetyt porkkanat sopivat hyvin vierelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka