Fetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeella

Täytä jauhelihapihvit fetajuustolla! Varo laittamasta liikaa suolaa, koska fetajuustokin on suolaista jo valmiiksi. Valkosipulikastike ja perunamuusi maistuvat lisukkeena.

Neljälle

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua, tuoretta timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • voita paistamiseen

Valkosipulikastike

  • 3 dl kermaa
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • 100 g fetajuustoa
  • keitettyjä porkkanoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna persilja ja timjami. Sekoita jauheliha, muna, persilja ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele lihataikina 8 isoksi palloksi. Paina jokaiseen palloon juustopala ja muotoile niistä kauniita pihvejä.

2. Valkosipulikastike: Hienonna persilja. Sekoita kerma, sinappi, suola ja pippuri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Lisää persilja, purista mukaan valkosipuli. Pidä kuumana tarjoiluun asti.

3. Paista pihvit voissa 4-6 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannun kahva kestää, laita koko pannu uuniin ja jälkipaista 10 minuuttia. Kuutioi fetajuusto ja ripottele päälle. Tarjoile valkosipulikastikkeen ja perunamuusin kanssa. Keitetyt porkkanat sopivat hyvin vierelle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.