Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkoa viinissä savukyljen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri
  • n. 1 dl vehnäjauhoja
  • leivitykseen tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 80 g porsaan savukylkeä suikaleina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 salottisipulia
  • 1 rasia herkkusieniä
  • tuoretta timjamia
  • 3 dl punaviiniä
  • 4 dl kanalientä
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Paloittele broileri paloiksi ja pyöritä palat vehnäjauhoissa. Ruskista palat pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita palat kasariin tai pataan. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Kuullota ne myös pannulla pilkottujen herkkusienten kera, lisää joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää seos broilerin päälle. Lisää pataan mausteet ja savukylki. Kaada päälle kanaliemi ja anna hautua padassa miedolla lämmöllä noin tunti. Tarjoile esimerkiksi riisin kera. Ripottele lopuksi päälle runsaasti pilkottua persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Coq au vin