Kukkoa viinissä savukyljen kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
- n. 1 dl vehnäjauhoja
- leivitykseen tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
- 80 g porsaan savukylkeä suikaleina
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 4 salottisipulia
- 1 rasia herkkusieniä
- tuoretta timjamia
- 3 dl punaviiniä
- 4 dl kanalientä
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Paloittele broileri paloiksi ja pyöritä palat vehnäjauhoissa. Ruskista palat pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita palat kasariin tai pataan. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Kuullota ne myös pannulla pilkottujen herkkusienten kera, lisää joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää seos broilerin päälle. Lisää pataan mausteet ja savukylki. Kaada päälle kanaliemi ja anna hautua padassa miedolla lämmöllä noin tunti. Tarjoile esimerkiksi riisin kera. Ripottele lopuksi päälle runsaasti pilkottua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka