Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttinen broileripata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohjeessa yrtit ovat kuivattuja, mutta käytä mielellään tuoreita yrttejä, jolloin joudut kaksinkertaistamaan määrät. Ja muista lisätä tuore basilika vasta juuri ennen tarjoilua, se menettää makunsa keitettäessä.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • suolaa ja pippuria
  • 10 pikkusipulia
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 2 porkkanaa viipaleina
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 dl kanalientä
  • sitruunamehua
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista broileripalat, siirrä ne pataan. Ruskista sipulit ja laita ne pataan yhdessä herkkusienien ja porkkaviipaleiden kanssa.

2. Ripottele kuivatut yrtit päälle ja kaada kanaliemi joukkoon. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, 30-40 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.

3. Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kokoon. Suurusta liemi kermaan sekoitetulla jauholla. Sekoita kunnolla, kiehauta muutama minuutti ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata