Yrttinen broileripata
Ohjeessa yrtit ovat kuivattuja, mutta käytä mielellään tuoreita yrttejä, jolloin joudut kaksinkertaistamaan määrät. Ja muista lisätä tuore basilika vasta juuri ennen tarjoilua, se menettää makunsa keitettäessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 10 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 2 porkkanaa viipaleina
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 2 dl kanalientä
- sitruunamehua
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl kermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista broileripalat, siirrä ne pataan. Ruskista sipulit ja laita ne pataan yhdessä herkkusienien ja porkkaviipaleiden kanssa.
2. Ripottele kuivatut yrtit päälle ja kaada kanaliemi joukkoon. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, 30-40 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
3. Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kokoon. Suurusta liemi kermaan sekoitetulla jauholla. Sekoita kunnolla, kiehauta muutama minuutti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi