Kananpoikaa Bonne Femme
Perinteinen ranskalainen Hyvän Naisen kana tehdään meillä tietysti broilerista. Ruoan voi valmistaa hyvin etukäteen ja lämmittää sitten tarjoiluun, maku vain paranee!
Neljälle-kuudelle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja mustapippuria
- 200 g savukylkeä kuutioina
- 10 salottisipulia
- 125 g vihreitä pakasteherneitä
- 1 pieni purkki hillosipulia
- 100 g pieniä herkkusieniä
Kastike
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kanalientä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista broilerinpalat ja siirrä ne pataan. Kuutioi savustettu siankylki ja kuori sipulit. Ruskista savukylki ja sipulit voissa pannussa ja siirrä nekin pataan.
2. Kaada viini paistinpannuun, keitä kokoon. Kuullota vehnäjauhoa voissa kasarissa, siivilöi joukkoon paistoliemi viineineen paistinpannusta. Lisää kanaliemi, keitä hieman kokoon ja kaada pataan.
3. Anna padan porista hiljaa kannen alla noin 40 minuuttia. Kääntele joukkoon herneet, hillosipulit ja sienet, kun pata on melkein valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa