Suklaavaahto

Kevyen ilmavassa vaahdossa on miedon suklainen maku. Tämä klassikko on helppo valmistaa myös etukäteen. Pidä viileässä tarjoiluun saakka.

4 annosta

  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munaa

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa: Paloittele suklaa kulhoon ja pane kulho kattilaan, jossa on kiehumispisteessä olevaa vettä. Varo, ettei vesi kihu, sillä sulkaa voi muuttua kiehuvassa vedessä murumaiseksi.

2. Erota keltuaiset valkuaisista. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

3. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sekoita ne sulatettuun suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon, kääntele viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto. Pane pariksi tunniksi viileään ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!