Suklaavaahto
Kevyen ilmavassa vaahdossa on miedon suklainen maku. Tämä klassikko on helppo valmistaa myös etukäteen. Pidä viileässä tarjoiluun saakka.
4 annosta
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munaa
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa: Paloittele suklaa kulhoon ja pane kulho kattilaan, jossa on kiehumispisteessä olevaa vettä. Varo, ettei vesi kihu, sillä sulkaa voi muuttua kiehuvassa vedessä murumaiseksi.
2. Erota keltuaiset valkuaisista. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
3. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sekoita ne sulatettuun suklaaseen. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon, kääntele viimeiseksi joukkoon valkuaisvaahto. Pane pariksi tunniksi viileään ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka