Crêpesit mansikoilla
Crêpesit ovat ranskalaisia ohukaisia, jotka ovat hieman pienempiä kuin tavalliset ohukaiset ja ne täytetään maukkailla täytteillä, sekä suolaisilla että makeilla. Tuoreilla marjoilla niistä tulee erittäin raikkaita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 100 g voisulaa
- 1 tl suolaa
Täyte
- noin 1 l mansikoita, viipaleina
- 1-2 rkl Grand Marnieria tai puristettua appelsiinimehua
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita taikina, anna turvota 10 minuuttia.
2. Paista pieniä ohukaisia.
3. Viipaloi marjat, mausta liköörillä tai mehulla ja halutessasi tomusokerilla.
4. Täytä crêpesit, kääri rullalle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka