Gratinoidut kampasimpukat
Tämä on oikea paraatiruokalaji, joka sopii hienompiin juhliin. Tarjoile mielellään simpukan omassa kuoressa, kuten kuvassa, muuten uuninkestävät vadit käyvät hyvin.
Neljälle
- 400 g tuoreita tai pakastettuja kampasimpukoita
- suolaa, pippuria
Béchamelkastike
- 30 g voita
- 30 g vehnäjauhoja
- 3 dl täysmaitoa
- simpukoiden nestettä
- suolaa, pippuria
- jauhettua muskottia
- 60 g parmesaaniraastetta
Gratinointiin
- 2 rkl korppujauhoja
Pommes duchesse (herttuatarperunat)
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta simpukat, säästä liemi kastikkeeseen. Asettele simpukat voideltuun vuokaan.
2. Sulata voi kattilassa, vatkaa mukaan jauhot. Lisää maito ja simpukkaliemi samalla sekoittaen, vähän kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla, keitä kokoon sopivan paksuiseksi kastikkeeksi. Ota kattila liedeltä ja lisää juustoraaste.
3. Kaada kastike simpukoiden päälle ja ripottele päälle hieman korppujauhoja. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Pommes duchesse: Keitä perunat hyvin ja höyrytä. Muussaa perunat, lisää keltuaiset, öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. Pursota muusi leivinpaperille pellille tai simpukoiden ympärille ja gratinoi 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku