Ylelliset crêpesit sianliha-purjotäytteellä
Aasialainen hapanimelä maku tekee näistä ohukaisista ihanan erikoisia juhlapöydässä.
Neljälle
- noin 250 g riimisuolattua sianlapaa, kuutioina
- 1 pieni purjo, viipaleina
- noin 4 dl suikaloitua salaattikiinankaalia
- 1 paprika, hienonnettuna
- 2 dl kasvislientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 tl viinietikkaa
- 2 tl perunajauhoja + ½ dl vettä
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Crêpes
- 5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 100 g voisulaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.
3. Ruskista lihakuutiot, sekoita ne kattilassa purjon, salaattikiinankaalin ja paprikan kera. Mausta ja lisää soija, mehu ja viinietikka.
4. Keitä 10 minuuttia, suurusta perunajauhoilla, jotka olet sekoittanut vesitilkkaan.
5. Paista crêpesejä, jaa niille täyte, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku