Nopea kala-parsakaaligratiini

Nopea päivällisruoka.

Neljälle

  • 500-600 g turskafileetä
  • 1 pkt pakastettua parsakaalia
  • 1 prk simpukoita vedessä, pieni

Kastike

  • 1 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • noin 3 dl maitoa ja simpukkalientä
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti, laita vuokaan kalafileet, suolaa kevyesti. Laita uunin keskitasolle 5 minuutiksi.

2. Keitä parsakaaleja kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia, valuta.

3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää neste, mausta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen sekä simpukat.

4. Kaada kalavuoasta liemi pois. Laita parsakaalit kalojen ympärille ja kaada päälle kastike. Ripottele viimeiseksi juustoraaste vuokaan, gratinoi uunissa 20-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.