Nopea kala-parsakaaligratiini
Nopea päivällisruoka.
Neljälle
- 500-600 g turskafileetä
- 1 pkt pakastettua parsakaalia
- 1 prk simpukoita vedessä, pieni
Kastike
- 1 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- noin 3 dl maitoa ja simpukkalientä
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti, laita vuokaan kalafileet, suolaa kevyesti. Laita uunin keskitasolle 5 minuutiksi.
2. Keitä parsakaaleja kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia, valuta.
3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää neste, mausta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen sekä simpukat.
4. Kaada kalavuoasta liemi pois. Laita parsakaalit kalojen ympärille ja kaada päälle kastike. Ripottele viimeiseksi juustoraaste vuokaan, gratinoi uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku