Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Currykaalipiiras

Julkaistu 29.04.2015 09:03

Meri-Tuuli Lindström kaalipiiras sopii vaikka vappupiknikille.

Ainekset

  • ½ valkokaalia tai
  • 1 pieni varhaiskaali
  • n. 2 rkl intialaista
  • keltaista
  • currytahnaa
  • loraus vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa
  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna
  • voiteluun
  • seesaminsiemeniä
  • koristeluun
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Lisää öljyä isoon wokkiin tai korkeareunaiseen pannuun ja kuumenna. Lämmitä currytahna öljyssä ja lisää kaalia sen verran kun pannuun mahtuu. Jos pannu on pieni, kaalin voi paistaa erissä ja yhdistää loppumaustamista varten vaikka kattilassa. Kääntele kaalisuikaleita koko paistamisen ajan, etteivät

ne pala. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kaali tuntuu kuivuvan liian nopeasti. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja rusinat ja mausta seos siirapilla ja suolalla. Jauhota pöytä ja kauli sulanut voitaikina noin 3 mm paksuksi levyksi. Valuta kaalipaistoksesta pois ylimääräinen neste ja nosta paistos keskelle taikinaa noin 12 cm leveäksi ja koko taikinalevyn pituiseksi pötköksi. Käännä taikinalevyn reunat keskelle yhteen ja nipistä kiinni. Nipistä piiraan päädyt yhteen. Nosta piirakka varovasti leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja keikauta se ympäri niin, että pitkä sauma jää

piiraan alle. Käännä päätysaumat myös piiraan alle. Pistele piirakan pintaan haarukalla reikiä ja voitele se. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes sen pinta on kauniin keltainen ja pohja on kypsä. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.

Käytän mökillä usein kaupan valmistaikinoita. Matkalla mökille kaupasta mukaan napattu pakastetaikina säilyy jääkaapissa sulaneenakin pari päivää. Peruspiirakoiden pohjat löytyvät kirjan lopusta, mutta lehtitaikinan valmistamiseen en itse mökillä jaksa ryhtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat