Intialaiset kaalipiiraat
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Täyte
- ½ kaali
- noin 2 rkl intialaista keltaista ja mietoa currytahnaa
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl rusinoita
- 2 rkl mustia sipulinsiemeniä (löytyy maustekaupasta nimellä nigella)
- 2 rkl siirappia
- suolaa
- öljyä paistamiseen
Lisäksi
- 1 pkt valmiita isoja lehtitaikinalevyjä
- 1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje
Silppua kaali hyvin ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Tämä kannattaa tehdä monitoimikoneen leikkurin sijasta käsin; veitsikäsi harjaantuu ja kaalista ei tule liian vetistä paistamiseen. Kaalisilppua tulee aika paljon, joten varaa silpulle salaattikulho. Nosta taikina jo huoneenlämpöön sulamaan.
Lorauta pari-kolme ruokalusikallista öljyä isoon wokkiin tai korkeareunaiseen teflonpannuun ja kuumenna. Laita kuumaan öljyyn 1-2 rkl currytahnaa, nigellan siemeniä ja paistele hetki. Lisää sekaan kaali. Kaalin voi paistaa myös erissä, kunhan laitat lopussa ennen maustamista kaiken kaalin takaisin wokkiin, jotta mausta tulee tasainen. Sekoittele ja nostele kaalia koko ajan, etteivät se ja mausteet pala. Kaali kutistuu paistettaessa melko paljon ja se on kypsää, kun se ei enää narsku hampaissa. Lisää vielä kookoshiutaleet sekä rusinat ja mausta seos siirapilla ja suolalla.
Jauhota pöytä ja kaulitse taikina n. 3 mm paksuksi isoksi levyksi. Jaa kaulittu levy kahtia. Saat paketin koosta riippuen 2-4 piirasta. Valuta kaalista ylimääräinen neste pois ennen kuin nostat sen taikinan päälle. Nosta kaalitäytettä kahdella haarukalla tai lusikalla.
Kokoa levyjen päälle pitkulainen keko kaalitäytettä ja jätä pituussuunnassa reunoille tarpeeksi varaa, jotta ne voi kääntää keon päälle ja painaa reunat toisiinsa kiinni. Päädyissä riittää parin sentin vara. Käännä seuraavaksi pitkät reunat yhteen ja nipistä tarkasti keskeltä toisiinsa. Sauma käännetään piiraan alle, joten yritä tehdä siitä mahdollisimman tiivis, ettei täyte valu ulos. Paina päädyistä taikina kiinni sormilla. Nosta paketin muotoiset piiraat varovasti leivinpaperin yläpuolelle ja käännä nurinpäin, että sauma jää alle piiloon. Paina lyhyet reunat vielä päällimmäiseltä puolelta tiiviiksi haarukalla. Pistele haarukalla myös piiraiden pintaan ilmareikiä ja voitele rikotulla kananmunalla.
Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes piiraiden pinta on kauniin keltainen ja pohja on kypsä. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa noin neljän senttiä leveiksi viipaleiksi leikattuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku