Currykanaa ja riisiä

Intialaiset perheenäidit valmistavat mausteseoksensa itse esimerkiksi inkivääristä, sarviapilasta, juustokuminasta ja kanelista. Ainekset valitaan ja annostellaan oman maun mukaan ja hienonnetaan huhmareessa. Ohjeeseen sopii hyvin valmis curry tai garam masala -mausteseos.

4 annosta

  • 1 iso broileri
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 4 annosta riisiä
  • 3 tl currya tai garam masala -maustesekoitusta

Lisukkeet

  • 1 viipaloitu, raaka banaani
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 2 dl ruokajogurttia

Valmistusohje

1. Jaa broileri paloiksi. Kuori ja paloittele sipulin puolikas ja paista kullanruskeaksi öljyssä. Lisää voi ja curry tai garam masala sekä broileripalat. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma ja keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

2. Jos kastike on liian ohutta nosta broileripalat siitä ylös ja keitä sitä, kunnes se on sopivan sakeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa broilerikastike riisin kera ja muut lisukkeet omista kulhoistaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.