Riisipannu
Tämä on hieman yksinkertaistettu versio espanjalaisesta paellasta. Curry saa korvata sahramin. Jos haluat riisistä keltaisemman, voit lisätä kurkumaa, joka antaa väriä muttei lähes lainkaan makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2-3 dl riisiä
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 rkl margariinia
- 1-2 tl currya
- 4-6 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 prk simpukoita vedessä
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 1 punainen paprika, suikaleina
- persiljaa, hienonnettuna
- suolaa
Valmistusohje
1. Paista sipulia, valkosipulia, riisiä ja currya margariinissa padassa kunnes riisi on kevyesti ruskistunut.
2. Lisää vesi, murusta mukaan liemikuutio. Suolaa. Keitä riisi kypsäksi.
3. Kääntele mukaan valutetut simpukat, kuoritut katkaravut ja paprika kuumaan riisiin. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku