Lohitäytteiset pastarullat
Pastalevyt kätkevät sisäänsä todellisen makunautinnon. Yllätä vieraat iloisesti, ja täytä rullat suussa sulavalla savulohella.
4 annosta
- 500 g tuorelasagnelevyjä
- 400 g viipaloitua savulohta
- 4 dl juustoraastetta
- 1 purjo
- 1 sitruuna
- suolaa ja pippuria
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia. Pese sitruuna huolellisesti, raastaa kuori hienoksi ja purista mehu. Kiehuta kastike ja lisää sitruunamehu ja hienoksi raastettu kuori.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo. Aseta lasagnelevyt tasaiselle alustalle ja pane täytteeksi lohta, juustoraastetta ja purjosuikaleita. Säästä puolet juustoraasteesta kuorrutusta varten. Mausta suolalla ja pippurilla, kääri rulliksi ja leikkaa 5 cm:n paloiksi.
3. Pane pastarullat uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle béchamel-kastike. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kuorruta uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku