Varsinaisia alkupaloja ei tarvita, jos tervetuliaisdrinkkien seurana tarjotaan riittävästi pikkupurtavaa. Kesällä tämä on erityisen kätevää: keräännytään grillin äärelle napostelemaan ja naukkailemaan samalla kun pääruoat kypsyvät grillin hehkussa.

Ainekset

  • Neljälle

Tomaatit ja mozzarella

  • 1 mozzarellapallero
  • 8 kirsikkatomaattia

Täytetyt endiivit

  • 1 endiivikerä
  • ½ dl sinohometuorejuustoa
  • 8 saksanpähkinää

Grissinit

  • 8 grissinitikkua
  • 4 viipaletta parmankinkkua

Lohinapit

  • 8 viipaletta patonkia
  • ½ dl piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 4 viipaletta kylmäsavulohta
  • tuoreita basilikanlehtiä

Tarjoiluun

  • marinoituja oliiveja

Valmistusohje

1. Tomaatit ja mozzarella: Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa mozzarellapyörykkä kahdeksaan osaan. Pujota juustokuutiot ja kirsikkatomaatit cocktailtikkuihin.

2. Täytetyt endiivit: Irrota endiivikerästä 8 lehteä ja huuhtele ne. Laita kullekin lehdelle nokare sinihomejuustoa ja paina siihen saksanpähkinä.

3. Grissinit: Leikkaa parmankinkkuviipaleet kahtia ja kierrä ne grissinitikkujen ympärille.

4. Lohinapit: Leikkaa patongista viipaleita ja paahda ne. Jaa lohiviipaleet kahtia ja aseta patonkinapeille. Jaa lohisiivuille nokare piparjuurijuustoa ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä.

5. Asettele kaikki makupalat kauniisti tarjoiluvadille ja lisäksi marinoituja oliiveja.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala