Taivaallinen hedelmäsalaatti

Raikkain lopputulos syntyy, kun yhdistät keskenään miedon ja voimakkaan makuisia hedelmiä. Jos et halua maustaa hedelmäsalaattia alkoholilla, voit käyttää tuoremehua tai mehutiivistettä.

4 annosta

  • 2 appelsiinia tai 3 mandariinia
  • 2 passionhedelmää
  • 1 greippi
  • 1 mango
  • ½ tuore pieni ananas
  • 2 kypsää päärynää
  • 2 kiiviä
  • 1 iso melonilohko
  • 2 dl Krischiä

Valmistusohje

1. Leikkaa appelsiineista ja greipistä päät pois. Kuori terävällä veitsellä, poista myös valkoinen osa. Poista lohkoista kalvot ja paloittele lohkot. Paloittele hedelmät kulhon päällä, jotta saat mehun talteen. Kuori ja paloittele mango, ananas, päärynä ja meloni. Kuori ja viipaloi kiivi. Kaada hedelmät mehuineen kulhoon.

2. Halkaise passionhedelmät ja koverra sisus lusikalla. Sekoita hedelmäsalaattia varovasti, jotta hedelmät eivät hajoa.

3. Jaa hedelmäsalaatti annoskulhoihin ja kaada päälle Kirchiä. Peitä kulhot muovikelmulla ja anna kylmetä jääkaapissa. Nosta esille juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.