Eksoottinen hedelmäsalaatti

Tässä herkullisessa salaatissa eksoottiset hedelmät löytävät toisensa. Hedelmäsalaatti maistuu paremmalta jos maut saavat vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 papaija
  • 1 ananas
  • 1 päärynä
  • 4 litsiä
  • 1 rasia ananaskirsikoita

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 2 dl kidesokeria
  • 4 tähtianista

Valmistusohje

1. Kaada vesi ja sokeri kattilaan, lisää tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä, jäähdytä sitten jääkaapissa.

2. Halkaise papaija ja raaputa siemenet pois. Kuori hedelmä ja viipaloi hedelmäliha. Kuori ja viipaloi ananas. Kuori ja viipaloi päärynä ohuesti. Kuori litsit, poista kivet ja lohko.

3. Lado hedelmiä annoskulhoihin tai suureen kulhoon. Kaada liemi päälle. Peitä muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.