Parsakaalitimbaalit ja viinikastike

Kaunis alkuruoka monin jännittävin mauin.

Kahdeksalle

  • 500 g parsakaalia
  • 3 munaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 salottisipuli silputtuna
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • 75 g voita
  • 50 g muikun- tai
  • rasvakalan mätiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ryöppää parsakaalit nopeasti. Valuta kunnolla ja soseuta monitoimikoneessa tms. Lisää munat yksi kerrallaan sekä kerma ja mausteet. Täytä voidellut timbaalivuoat seoksella. Kypsennä vesihauteessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä.

2. Kuullota sipulisilppu voissa kasarissa. Lisää viini ja liemi, keitä kokoon puoleen alkuperäisestä. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon voi pieninä nokareina.

3. Irrota timbaalit reunoilta terävällä veitsellä ja kumoa vuoista tarjoiluvadille. Kaada kastike niiden ympärille ja koristele timbaalit mädillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!