Parsakaalitimbaalit ja viinikastike
Kaunis alkuruoka monin jännittävin mauin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 500 g parsakaalia
- 3 munaa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 salottisipuli silputtuna
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl kalalientä
- 75 g voita
- 50 g muikun- tai
- rasvakalan mätiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ryöppää parsakaalit nopeasti. Valuta kunnolla ja soseuta monitoimikoneessa tms. Lisää munat yksi kerrallaan sekä kerma ja mausteet. Täytä voidellut timbaalivuoat seoksella. Kypsennä vesihauteessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä.
2. Kuullota sipulisilppu voissa kasarissa. Lisää viini ja liemi, keitä kokoon puoleen alkuperäisestä. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon voi pieninä nokareina.
3. Irrota timbaalit reunoilta terävällä veitsellä ja kumoa vuoista tarjoiluvadille. Kaada kastike niiden ympärille ja koristele timbaalit mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku