Erikoispyttipannu
Tämän ruokalajin loi kekseliäs keittiömestari, joka halusi hyödyntää pihviä tai häränfileetä, joita ei voinut tarjoilla sellaisenaan. Palat suikaloitiin ja paistettiin herkullisessa sinappimarinadissa – tähän ruokalajiin tarvitset makeaa sinappia.
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 400 g pihvilihaa
- 10 kiinteää perunaa
- 2 keltasipulia
- 3 rkl makeaa sinappia
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja valkopippuria
- 3 rkl voita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne tangoiksi, leikkaa toiseen suuntaan kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi liha.
2. Ruskista perunoita 2 rkl voita 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Nosta pannulta. Ruskista sitten lihat lopussa voissa. Nosta lihat pannulta, ruskista sipuli.
3. Sekoita liha, sipuli, sinappi ja keltuaiset paistinpannussa ja paista samalla sekoittaen, lisää perunat. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka