Erikoispyttipannu

Tämän ruokalajin loi kekseliäs keittiömestari, joka halusi hyödyntää pihviä tai häränfileetä, joita ei voinut tarjoilla sellaisenaan. Palat suikaloitiin ja paistettiin herkullisessa sinappimarinadissa – tähän ruokalajiin tarvitset makeaa sinappia.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 400 g pihvilihaa
  • 10 kiinteää perunaa
  • 2 keltasipulia
  • 3 rkl makeaa sinappia
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne tangoiksi, leikkaa toiseen suuntaan kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi liha.

2. Ruskista perunoita 2 rkl voita 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Nosta pannulta. Ruskista sitten lihat lopussa voissa. Nosta lihat pannulta, ruskista sipuli.

3. Sekoita liha, sipuli, sinappi ja keltuaiset paistinpannussa ja paista samalla sekoittaen, lisää perunat. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!