Espanjalainen munakas
Munakas on oivallinen tapa hyödyntää jääkaapin antimet! Lohko ylijääneet keitetyt perunat, leikkeleet ja kasvikset mukaan ruokaisaan espanjalaiseen munakkaaseen. Resepti on Kaappaus keittiössä -ohjelmasta.
Ainekset
- 1 paketti pekonia
- 100 g kinkkua
- 1 sipuli
- 4 keitettyä perunaa
- 6 pikkutomaattia
- 1 paprika
- 4 nokaretta Koskenlaskija juustoa
- 4 kananmunaa
- 4 rkl kermaa
- 2rkl vichyä
- persiljaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Laita pilkotut pekonit kylmälle pannulle ja nosta sitten lämpöä hieman yli keskilämmön, että pekoni paahtuu rauhassa rapeaksi. Kun pekoni on rapeaa, lisää kinkun palaset, sipulit ja keitetyt perunat. Freesaa aineksia hetki ja lisää mukaan pilkotut tomaatit ja paprikat.
Sekoittele taas hetki ja laita koskenlaskijan nokareet päälle, kaada suolalla ja pippurilla maustettu muna-kerma-vichy-persiljaseos pannulle. Paista kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kananmuna on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa