Rajamäen Maustekurkut

Rajamäen reseptillä valmistavat maistuvat maustekurkut.

Ainekset

  • 4 kg avomaankurkkuja
  • mustaherukanlehtiä
  • pala piparjuurta
  • tillinvarsia ja –kukintoja

Mausteliemi

  • 2 l vettä
  • 4 - 5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl maustepippureita
  • 1/2 rkl sinapinsiemeniä
  • 6 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi.

Lado viipaleet/lohkot puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain pestyjen herukanlehtien, piparjuurilastujen sekä tillin kanssa.

Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.

Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.

Säilytyslämpötila alle +10C.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.