Rajamäen Maustekurkut
Rajamäen reseptillä valmistavat maistuvat maustekurkut.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 kg avomaankurkkuja
- mustaherukanlehtiä
- pala piparjuurta
- tillinvarsia ja –kukintoja
Mausteliemi
- 2 l vettä
- 4 - 5 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 1/2 rkl maustepippureita
- 1/2 rkl sinapinsiemeniä
- 6 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi.
Lado viipaleet/lohkot puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain pestyjen herukanlehtien, piparjuurilastujen sekä tillin kanssa.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.
Säilytyslämpötila alle +10C.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"