Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rajamäen Maustekurkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rajamäen reseptillä valmistavat maistuvat maustekurkut.

Ainekset

  • 4 kg avomaankurkkuja
  • mustaherukanlehtiä
  • pala piparjuurta
  • tillinvarsia ja –kukintoja

Mausteliemi

  • 2 l vettä
  • 4 - 5 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1/2 rkl maustepippureita
  • 1/2 rkl sinapinsiemeniä
  • 6 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi.

Lado viipaleet/lohkot puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain pestyjen herukanlehtien, piparjuurilastujen sekä tillin kanssa.

Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.

Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa.

Säilytyslämpötila alle +10C.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä