Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Retikkasalaatti herneenversoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen, rapea salaatti sopii hyvin kesän grilliruokien seuraksi.

Neljälle

  • 1 retikka
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 rasia herneenversoja

Valmistusohje

1. Kuori retikka ja viipaloi se ohuesti pituussuuntaan, mielellään juustohöylällä. Sekoita retikkaviipaleet ja suola suuressa kulhossa, anna levätä n. 30 minuuttia.

2. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja valkopippuri liemeksi. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut, kaada liemi retikoiden päälle. Anna maustua muutama tunti.

3. Valuta liemi pois, asettele retikka vadille ja koristele herneenversoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti