Farfallea, scampia ja kookoscurrya
Kookos ja curry sopivat juuresten kanssa hyvin yhteen - hyvä esimerkki pohjoismaisen ja intialaisen keittiön sekoituksesta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 400 g farfalle-pastaa
- 200 g scampia
- 1 nippu vihreää parsaa
- 20 g porkkanaa
- 15 g palsternakkaa
- 15 g juuriselleriä
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 2 dl kalafondia
- 1 rkl curryjauhetta
- voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, puhdista ja hienonna porkkana, palsternakka ja juuriselleri ja puhdista parsa. Tarvittaessa leikkaa parsan alin osa pois.
2. Keitä parsaa runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsa, kun keittoaikaa on jäljellä kolme minuuttia. Kaada pasta ja parsat lävikköön.
3. Kuullota curry ja kuutioidut vihannekset voissa, lisää kalafondi ja keitä kokoon, kunnes nesteestä on puolet jäljellä. Lisää joukkoon kookosmaito ja kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä scampit kastikkeessa. Sekoita kastike vastakeitetyn pastan ja parsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"