Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Farfallea, scampia ja kookoscurrya

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kookos ja curry sopivat juuresten kanssa hyvin yhteen - hyvä esimerkki pohjoismaisen ja intialaisen keittiön sekoituksesta.

4 annosta

  • 400 g farfalle-pastaa
  • 200 g scampia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 20 g porkkanaa
  • 15 g palsternakkaa
  • 15 g juuriselleriä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 dl kalafondia
  • 1 rkl curryjauhetta
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, puhdista ja hienonna porkkana, palsternakka ja juuriselleri ja puhdista parsa. Tarvittaessa leikkaa parsan alin osa pois.

2. Keitä parsaa runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsa, kun keittoaikaa on jäljellä kolme minuuttia. Kaada pasta ja parsat lävikköön.

3. Kuullota curry ja kuutioidut vihannekset voissa, lisää kalafondi ja keitä kokoon, kunnes nesteestä on puolet jäljellä. Lisää joukkoon kookosmaito ja kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä scampit kastikkeessa. Sekoita kastike vastakeitetyn pastan ja parsan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta