Kyljykset persialaisella riisillä
Kun valmistat tätä ruokaa, keittiössä leijailevat ihanat curryn, sahramin ja appelsiinin tuoksut. Ruoan voi hyvin valmistella etukäteen ja vain lämmittää tarjoillessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 6 porsaankyljystä
- 1 tl currya
- 1 rkl worcestershirekastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 1 appelsiinin mehu
- 1 rkl soijaa
- 3 dl riisiä
- 7 ½ dl kasvislientä
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 pkt sahramia
- 2 dl rusinoita
- 2 rkl hienonnettuja maapähkinöitä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Paista riisiä ja sipulia pannussa, lisää sahrami. Lisää liemi. Keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Lisää rusinat keittämisen lopussa.
2. Mausta kyljykset suolalla, pippurilla ja currylla, ruskista ne. Sekoita hedelmien mehut, soija ja worcestershirekastike ja kaada pannuun.
3. Laita kansi päälle ja jälkipaista 10-15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät, tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku