Kyljykset persialaisella riisillä

Kun valmistat tätä ruokaa, keittiössä leijailevat ihanat curryn, sahramin ja appelsiinin tuoksut. Ruoan voi hyvin valmistella etukäteen ja vain lämmittää tarjoillessa.

Kuudelle

  • 6 porsaankyljystä
  • 1 tl currya
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl soijaa
  • 3 dl riisiä
  • 7 ½ dl kasvislientä
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 pkt sahramia
  • 2 dl rusinoita
  • 2 rkl hienonnettuja maapähkinöitä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista riisiä ja sipulia pannussa, lisää sahrami. Lisää liemi. Keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Lisää rusinat keittämisen lopussa.

2. Mausta kyljykset suolalla, pippurilla ja currylla, ruskista ne. Sekoita hedelmien mehut, soija ja worcestershirekastike ja kaada pannuun.

3. Laita kansi päälle ja jälkipaista 10-15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät, tarjoile riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!