Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kyljykset persialaisella riisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun valmistat tätä ruokaa, keittiössä leijailevat ihanat curryn, sahramin ja appelsiinin tuoksut. Ruoan voi hyvin valmistella etukäteen ja vain lämmittää tarjoillessa.

Kuudelle

  • 6 porsaankyljystä
  • 1 tl currya
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl soijaa
  • 3 dl riisiä
  • 7 ½ dl kasvislientä
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 pkt sahramia
  • 2 dl rusinoita
  • 2 rkl hienonnettuja maapähkinöitä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista riisiä ja sipulia pannussa, lisää sahrami. Lisää liemi. Keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Lisää rusinat keittämisen lopussa.

2. Mausta kyljykset suolalla, pippurilla ja currylla, ruskista ne. Sekoita hedelmien mehut, soija ja worcestershirekastike ja kaada pannuun.

3. Laita kansi päälle ja jälkipaista 10-15 minuuttia. Ripottele päälle pähkinät, tarjoile riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset